Ga terug naar het overzicht Van niks, naar zandbak, naar sportief-paradijs: De Strip en Roegte.

Van niks, naar zandbak, naar sportief-paradijs: De Strip en Roegte.

Een ontmoetingsplaats voor jong én oud in het hart van het Boukemapark in Uithuizen: De Strip en Roegte. Eind december heeft Elzinga dit project aangenomen. Op 20 februari heeft wethouder Harald Bouman het symbolische startsein voor de werkzaamheden van de ontmoetingsplek gegeven.

De Strip en Roegte vormt, zoals de gemeente Eemsmond zelf aangeeft, een verbinding tussen het dorp, de voorzieningen in het park en de Nieuwe School die momenteel nog gebouwd wordt. Faciliteiten voor jong én oud maken ruimte voor één ontmoetingsplek, voor iedereen.
De naam Strip en Roegte wordt als volgt uitgelegd:

  • De Strip is een lange baan, oftewel ‘’The Strip’’. Hier zijn diverse sportieve buitenmogelijkheden te vinden en staan verschillende speeltoestellen. Op de Strip komen onder andere tennistafels, een verhoogd terras om op te zitten en een deel waar in de buitenlucht gefitnest kan worden. Door middel van een app kunnen mensen hun vorderingen bijhouden.
  • De Roegte is het gedeelte om ‘natuurlijk’ te spelen op een speelheuvel. Hier komt onder andere een speelhuis, een kabelbaan vanaf de heuvel en een jeu de boules-baan. Ook is er een open-lucht-theater achter de speelheuvel met een tribune.

Voor dit project heeft Elzinga alle infra mogen aanleggen voor de Gemeente Eemsmond. De speeltoestellen worden op een later moment aangebracht door een derde partij. Wat dit project bijzonder maakt voor Elzinga is onder andere het gebruik van verschillende materialen. Een voorbeeld hiervan is de Terre Armee-wand bij de speelheuvel op de Roegte. De Terre Armee-wand wordt normaal gesproken namelijk gebruikt voor de bouw van bijvoorbeeld een viaduct. Dit aspect geeft een ruige/ stoere kant aan de ontmoetingsplek. Interessant is dat deze wand in zijn totaliteit 4 meter hoog is, waar deze normaliter voor een viaduct wel 40 meter hoog kan zijn. Daarnaast is er voor een deel van De Strip en Roegte gebruik gemaakt van betonnen tegels. Deze tegels zijn machinaal gelegd, aangezien deze 90x90x8cm grote tegels 155 kilo (!) per stuk wegen. Gezien de toepassing van vele verschillende materialen, in een betrekkelijk klein gebied waar veel (school)kinderen zich bevinden, was het niet alleen een heel bewerkelijke klus, maar ook logistiek een uitdaging.

Door een goede samenwerking met de Gemeente Eemsmond en de verschillende gebruikers is het project vlot en naar ieders tevredenheid afgerond. Vanuit Elzinga kijken wij dan ook terug op een geslaagd project en wensen iedereen, van jong tot oud, ontzettend veel (sportief)plezier op de Strip en Roegte.