75 jaar Elzinga Groep in een boek

Ga terug naar het overzicht 75 jaar Elzinga Groep in een boek

De Elzinga Groep bestaat 75 jaar! Zoals eerder omschreven, vieren we dit door middel van een jubileumjaar. Eén van de onderdelen uit dit jaar is het lustrumboek ‘Sterke schakels, sterke ketting’, geschreven door Willem van Reijendam.

Sterke schakels, sterke ketting

Het boek ‘Sterke schakels, sterke ketting’ geeft de 75 jaar aan ondernemerschap van de Elzinga Groep weer. “De opeenvolgende generaties ‘Elzinga’ laveerden op de golven van de economische ontwikkelingen van kans naar kans. Door de wind goed in de zeilen te houden, bouwden ze het bedrijf uit tot het huidige concern met 150 personeelsleden en een gezonde orderportefeuille”, zegt de auteur.

In het boek wordt onder andere uitgelicht hoe Elzinga inspeelde op bijvoorbeeld de ontwikkelingen in de landbouwmechanisatie, ruilverkaveling, de standaardisatie in de overslag en de opkomst van de certificeringsbranche.

Een officiële lancering van het boek

In februari is het lustrumboek officieel uitgebracht. Zo is het eerste exemplaar uitgereikt aan twee oud-medewerkers die lang onderdeel hebben uitgemaakt van de Elzinga Groep. Karel Edens en Mark Penninga hebben beide bijgedragen aan het boek en ontvingen deze in informele setting, op het kantoor in Uithuizermeeden.

Ook alle medewerkers van de Elzinga Groep en iedereen die aan het boek heeft meegewerkt kregen het boek. In een speciale jubileumverpakking is deze bij iedereen thuisbezorgd.

Binnenkort verkrijgbaar

De uitgave van Uitgeverij Profiel is vanaf eind februari verkrijgbaar bij de boekhandel, bol.com en via www.profiel.nl; voor € 22,50. (ISBN 978 90 5294 6122).