Ga terug naar het overzicht De kilverwerkzaamheden voor Elzinga Loon- en Grondverzet houden gestaag aan

De kilverwerkzaamheden voor Elzinga Loon- en Grondverzet houden gestaag aan

De kilverwerkzaamheden houden gestaag aan voor Elzinga Loon- en Grondbedrijf. Sinds eind april het land weer begaanbaar was, hebben deze werkzaamheden niet/nauwelijks stil gestaan.

We kunnen het ons haast niet voorstellen met de droogte van deze zomer. Maar, de aanhoudende werkzaamheden hebben onder andere te maken met een uitzonderlijk natte herfst, afgelopen jaar. Beide seizoenen zijn niet ideaal voor een perceel.

Door de uitzonderlijk natte herfst zijn veel percelen onder water komen te staan. Om dit aankomende jaren te voorkomen willen veel boeren hun land egaliseren. Hier sluiten de kilverwerkzaamheden na het oogstseizoen op aan, wat extra drukte voor Elzinga Loon- en Grondbedrijf betekend op het egalisatiegebied.

De werkzaamheden gaan echter niet altijd even gemakkelijk, doordat veel percelen te droog zijn deze zomer. Dit zorgt voor meer handelingen, zoals woelen, om het land egaal te krijgen.

Het doel van kilverwerkzaamheden is een zo optimaal mogelijke afwatering van een perceel. Om het profiel van een perceel te veranderen, of wateroverlast te voorkomen worden kilver- ofwel egalisatiewerkzaamheden ingezet.