Ga terug naar het overzicht Eerste 835G Hybride overslagkraan voor Elzinga Cargo Facilities

Eerste 835G Hybride overslagkraan voor Elzinga Cargo Facilities

Elzinga Cargo Facilities heeft het materieel uitgebreid met een nieuwe Sennebogen 835G Hybride overslagkraan. Deze overslagkraan is de eerste 835G Hybride met Banana-giek in Nederland.

Een nieuwe generatie overslagkranen is aangebroken met de Sennebogen 835G. Elzinga Cargo Facilities is met de Hybride variant een voorloper in de markt. Het is namelijk de eerste 835G Hybride overslagkraan met Banana-giek in Nederland. Eke Elzinga, eigenaar Elzinga Groep: “Duurzaamheid is altijd een belangrijk onderdeel geweest in ons bedrijf. Met onder andere deze nieuwe Sennebogen overslagkraan blijven we ons inzetten voor een zo min mogelijke uitstoot tijdens onze werkzaamheden”.

Lagere energie en Co2 uitstoot

Het Green Hybrid systeem zorgt voor hogere werksnelheden en een lagere energie en Co2 uitstoot. De kraan beschikt over een derde ‘hefcilinder’. Die drukt hydrauliek-olie naar de stikstofaccumulatoren tijdens het zakken van de giek, waardoor stikstof wordt samengeperst. De giek kan met deze opgebouwde energie sneller en makkelijker heffen. Elzinga Cargo Facilities kan daardoor een productie tot 800 ton/uur draaien met de Sennebogen 835G Hybride overslagkraan.

Co2 Footprint Elzinga Groep

De Elzinga Groep is gecertificeerd op niveau 3 voor de Co2 prestatieladder 3.0. Dit houdt in dat we precies weten welke uitstoot we produceren en kunnen sturen op een zo’n laag mogelijke uitstoot. De komst van de nieuwe 835G Hybride overslagkraan bij Elzinga Cargo Facilities zorgt ervoor dat we weer iets minder uitstoten tijdens het overslagproces.

Ingezet in de Eemshaven

De overslagkraan is inmiddels voorzien van ons logo en is dit jaar nog in gebruik genomen bij werkzaamheden in de Eemshaven. Hier heeft de kraan de Sennebogen 835E overslagkraan vervangen.