Ga terug naar het overzicht Elzinga Loon- en Grondverzet breidt vijvers in de Eemshaven uit

Elzinga Loon- en Grondverzet breidt vijvers in de Eemshaven uit

Voor een project in de Eemshaven is Elzinga Loon- en Grondverzet diverse vijvers aan het verbreden. Tijdens een eerder project op dit terrein heeft Elzinga verschillende vijvers aangelegd, als waterbuffer en voor de opvang van hemelwater. Nu breiden we deze vijvers uit.

Uitgraven op GPS
In april zijn de werkzaamheden voor Elzinga Loon- en Grondverzet begonnen. Na het leegpompen van de bestaande vijvers, is onze kraan gestart met de graafwerkzaamheden. Met de hedendaagse technieken kan de kraanmachinist via een scherm in de kraan precies zien wat hij moet graven. Dit gebeurt aan de hand van GPS coördinaten, die van te voren in model zijn gezet op kantoor. Het gebruik maken van piketpaaltjes is hierdoor verleden tijd.

Hergebruiken van grond
De uitgegraven grond wordt op verschillende manieren hergebruikt. Het zachtere kleigrond gebruikt Elzinga om sloten op dit terrein te dichten. De sloten worden gedicht, om ruimte te creëren voor bebouwing. De zandgrond en harde kleigrond vervoerd Elzinga Loon- en Grondverzet in trailers naar andere locaties in de Eemshaven. De planning is dat de werkzaamheden in juni worden afgerond.