Ga terug naar het overzicht Hijsspecialist.nl levert bovenloopkraan aan HOC opleidingen

Hijsspecialist.nl levert bovenloopkraan aan HOC opleidingen

Onlangs heeft Hijsspecialist.nl een bovenloopkraan geleverd aan HOC Opleiding & Training in Tynaarlo. De bovenloopkraan maakt het totaalpakket van dé opleidingsaanbieder uit het noorden compleet.

Een opleiding bij HOC Opleiding & Training

HOC Opleiding & Training verschaft sinds 1992 opleidingen in transport en veiligheid. Diverse sectoren, zoals de bouw, transport en logistiek, maar ook uitzendbureaus en gemeentes weten HOC te vinden. Dankzij een totaalpakket aan opleidingen kunnen veel mensen veilig aan het werk.

Veel vraag naar cursus bovenloopkraan

De eigenaresse van HOC, Hilda Bolhuis, zag steeds meer vraag naar de cursus ‘Veilig werken met een bovenloopkraan’. Hilda Bolhuis: “Dat heeft alles te maken met de aansprakelijkheid van bedrijven bij verkeerd gebruik. Wij gaven de cursus al langer maar hadden zelf nog geen bovenloopkraan, dus we gingen met onze cursisten naar een relatie.” Ze vervolgt: “Met de verbouwing in ons nieuwe pand langs de A28 ontstond ook de mogelijkheid om zelf een bovenloopkraan te plaatsen. We kennen de Elzinga Groep goed, dus hebben we Hijsspecialist.nl benaderd voor – in eerste instantie – een gebruikte bovenloopkraan. We kwamen samen tot de conclusie dat een nieuwe kraan het mooiste is. Je gebruikt dan de nieuwste technieken en leert de mensen met goed materiaal te werken.”

Een veilige en gebruiksvriendelijke bovenloopkraan

Hilda Bolhuis vertelt: “De kraan wordt vanaf heden ingezet tijdens het praktijkgedeelte van de cursus. De bovenloopkraan is erg gebruiksvriendelijk en werkt soepel. Ik ben, net als de instructeurs, erg tevreden met het resultaat!”.

Alain Knol, Senior Sales Engineer bij Hijsspecialist.nl vult aan: “Deze bovenloopkraan heeft een moderne remote control. Daarmee kun je ervoor zorgen dat je zelf altijd op de juiste plaatst staat en meer zicht krijgt op de last. Het helpt je om veiliger te werken en geeft, zoals Hilda al aangeeft, meer gebruiksgemak.”.

Een langdurige relatie

Hijsspecialist en HOC passen wel bij elkaar. Hilda: “We hebben een klantenportefeuille die elkaar deels overlapt. Hijsspecialist keurt bijvoorbeeld veel op plaatsen waar onze cursisten werken. Daarnaast zijn beide bedrijven veel bezig met de bewustwording rondom veiligheid. We werken samen omdat we het graag goed willen doen. Praktisch, flexibel en snel… en ook omdat we gaan voor een langdurige relatie.”

Daarnaast vertelt Alain: “Ik volgde zelf verschillende cursussen bij HOC. Wat echt opvalt is dat de deelnemer centraal staat bij HOC. Je krijgt goede instructies en werkt met uitstekende machines. Ze hebben hier heel goed in de gaten dat een cursus ook leuk moet zijn en dat zit soms in de kleine dingen, zoals een lekkere lunch tussen de middag!”.

Werkzaamheden en nieuwe ontwikkelingen tijdens Corona virus

Beide bedrijven zijn de afgelopen maanden doorgegaan met de werkzaamheden. Zo heeft HOC besloten de groepen kleiner te maken dan voorheen, om de afstand te kunnen garanderen. Daarnaast worden de lunches in de lokalen georganiseerd. Hilda geeft aan: “Er is een goed protocol opgesteld en het is wat extra werk, maar het is cruciaal. We moeten allemaal rekening houden met de Corona maatregelen. Toch vinden we het belangrijk om wel door te gaan. Ook omdat er bedrijven zijn die juist deze tijd, waarin ze soms wat minder mensen op de werkvloer hebben, gebruiken voor opleidingen en trainingen.”.

Ook bij Hijsspecialist.nl gaan de werkzaamheden door. Binnen de Elzinga Groep zijn diverse maatregelen genomen om de afstand te kunnen waarborgen. Daarnaast voeren de keurmeesters van Hijsspecialist keuringen uit in eigen werkplaats en houden zich op locatie uiteraard aan de regels van het bedrijf.

De samenwerking tussen HOC en Hijsspecialist krijgt nog een vervolg. In het splinternieuwe instructielokaal wilde HOC een foto ophangen van verschillende hijsmiddelen. Alain bedacht dat het veel mooier zou zijn om echte materialen op te hangen, want daarmee kun je ook nieuwe ontwikkelingen laten zien. Alain: “ik deed een paar telefoontjes met onze leveranciers. Iedereen wil graag meewerken aan het nog beter instrueren van de gebruikers van hijs- en hefmiddelen. Dus die wand gaat er komen!”.