Ga terug naar het overzicht Periodieke audit bij Elzinga Loon- en Grondverzet en Elzinga Cargo Facilities

Periodieke audit bij Elzinga Loon- en Grondverzet en Elzinga Cargo Facilities

Kwaliteit, milieu en veiligheid staan hoog in het vaandel bij de Elzinga Groep. Als waarborging van onze kwaliteit en veiligheid, vindt ieder jaar een audit plaats.

Elzinga Loon- en Grondverzet en Elzinga Cargo Facilities zijn gecertificeerd voor VCA** en ISO 9001. Om onze certificaten te behouden, is een jaarlijkse externe audit verplicht. Naast de jaarlijkse audit, nemen de bedrijven ook deel aan de periodieke audits. De periodieke audit geeft inzicht in de realisatie van eerder aangegeven verbeterpunten. Daarnaast biedt het nieuwe inzichten in mogelijkheden tot verbetering.

Begin december ondergingen Elzinga Loon- en Grondverzet en Elzinga Cargo Facilities een periodieke audit. De tweedaagse audit voor VCA** en ISO 9001 is bij beide bedrijven uitgevoerd door DNV-GL. De auditors van DNV-GL hebben ons ook deze keer onder een vergrootglas gelegd. Zo hebben ze ons kwaliteitssysteem gecontroleerd, door de verschillende processen uit het handboek te doorlopen. Op het gebied van veiligheid (VCA) hebben de auditors meerdere werkplekken geïnspecteerd.

Beide bedrijven zijn de periodieke audit goed doorgekomen. Tijdens de audit zijn veel sterke punten naar voren gekomen. Onder andere het materiaal beheer en de opleidingen kwamen goed naar voren. Ook de verdiepende RI&E voor onze garage valt onder de sterke punten. We zijn dan ook trots op het resultaat!