Ga terug naar het overzicht Reconstructie haventerrein Stedum door Elzinga Aannemingsbedrijf

Reconstructie haventerrein Stedum door Elzinga Aannemingsbedrijf

Bij Elzinga Aannemingsbedrijf houden we ons onder meer bezig met het (her)inrichten van gebieden. Zo hebben we het afgelopen jaar onder andere een reconstructie gemaakt van het haventerrein in Stedum.

Een gebruiksvriendelijker haventerrein
De gemeente Loppersum en haar bewoners hebben, om een gebruiksvriendelijker haventerrein in Stedum te creëren, een plan gemaakt voor de reconstructie van het terrein. Elzinga Aannemingsbedrijf heeft afgelopen jaar deze reconstructie uitgevoerd. Doordat het haventerrein vele recreatieve gebruikers kent, varieerden de werkzaamheden voor Elzinga van het aanleggen van een botentrailer helling, tot het maken van een jeu de boules baan en diverse straatwerkzaamheden.

Oud maakt plaats voor nieuw
De werkzaamheden zorgden ervoor dat het oude terrein plaats heeft gemaakt voor een nieuw, ‘modern’ haventerrein. Een mooie recreatieplek voor zowel toerist als voorbijganger.

In de uitvoering heeft Elzinga Aannemingsbedrijf eerst het oude asfalt verwijderd, waarna een nieuwe fundering en een nieuw riool zijn aangelegd. Vervolgens zijn een nieuw fietspad en klinkers aangelegd. Hierbij hebben we langs de kade een klinkerpad gerealiseerd. Daarnaast is de houten damwand gedeeltelijk hersteld en verlengd.

Opvallend tapijt
In het midden van het terrein heeft Elzinga Aannemingsbedrijf een klinkertapijt aangebracht, het zogenoemde Perzische tapijt. Dit is een opvallend mozaïektapijt van maar liefst 45.080 klinkers. Het tapijt is ongeveer 30 x 16 meter en is dé blikvanger van het terrein.

Vanuit de lucht
Zeker vanuit de lucht is het eindresultaat, en het tapijt, duidelijk te zien. Afgelopen maand hebben we hier bij Elzinga diverse dronebeelden van ontvangen. Een prachtig plaatje, vindt u niet?!