Twee nieuwe certificaten voor Elzinga Groep

Ga terug naar het overzicht Twee nieuwe certificaten voor Elzinga Groep

Deze week mogen we met trots aankondigen dat we niet één, maar twee belangrijke certificaten hebben behaald!

NEN Veiligheidscultuurladder Trede 3
Elzinga Groep is deze week gecertificeerd voor de NEN Veiligheidscultuurladder trede 3. Deze trede staat bekend als ‘berekenende aanpak’. Dit betekent dat wij de verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot veilig werken, onder andere door het toepassen van de veiligheidsregels.

In de dagelijkse praktijk werken wij met de 10 gouden regels. Bovendien zijn er regelmatig toolboxmeetingen waarbij presentaties worden gehouden over een bepaald veiligheidsonderwerp. Ook werken we met de Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA). Er zijn start-werkoverleggen (SWO) waarbij besproken wordt wat er gaat gebeuren. Op deze manier werken we samen aan het veiligheidsbewustzijn en daarmee aan een veilige werkomgeving. Niet alleen op de werkvloer, maar ook thuis en onderweg.

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het halen van dit certificaat bevestigt onze ijzersterke betrokkenheid voor een veilige werkomgeving.


ISO 14001

Maar dat is nog niet alles! Onlangs hebben we ook het ISO 14001 certificaat behaald. ISO 14001 is een internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Naast het hebben van een milieuhandboek en een milieuaspecteninvenstarisatie, is het voldoen aan milieuwetgeving een belangrijk onderdeel van de ISO 14001. Deze milieuwetgeving die nu nog uit verschillende wetten bestaat, wordt per 1 januari 2024 omgezet naar één wet: de nieuwe omgevingswet. Deze nieuwe wet regelt alles voor de ruimte waarin we wonen en werken. Met het behalen van het ISO 14001 certificaat wordt onze inzet voor milieumanagement en duurzaamheid onderstreept. We zijn vastbesloten om bij te dragen aan een groenere toekomst.

Deze nieuwe certificaten passen mooi bij alle andere certificaten die we als Elzinga Groep hebben: ISO9001/VCA* en VCA**, CO2 prestatieladder, GMP+ en EKH. Met het behalen van zowel de NEN Veiligheidscultuurladder als de ISO 14001 weerspiegelen de betrokkenheid en toewijding van onze medewerkers. Met dank aan ons ijzersterke team!