Uitbreiding van materieel Elzinga Groep

Ga terug naar het overzicht Uitbreiding van materieel Elzinga Groep

In de afgelopen periode heeft Elzinga haar materieel uitgebreid met een nieuwe mobiele graafmachine, nieuwe 4×2 truck en drie nieuwe schrankladers. Vanuit veiligheid, duurzaamheid en CO2 footprint investeert Elzinga met grote regelmaat in nieuw materieel. Het materieel is inmiddels alweer volop in gebruik.

Mobiele graafmachine

Onlangs hebben we een nieuwe mobiele kraan van Volvo in gebruik genomen. Dit is de EWR 150E. De kraan is een binnendraaiende mobiele graafmachine met kleine draaistraal. Uitermate geschikt voor reconstructiewerken in dorpen/steden met nauwe straten of langs smalle afzettingen.

4×2 Truck

Ook hebben we een nieuwe MAN 4×2 truck (18T met 470PK) in ontvangst genomen. De vaste chauffeur heeft met zijn vorige MAN truck ruim een miljoen kilometers gereden. Deze nieuwe MAN zal voornamelijk worden ingezet als truck voor een van onze silotrailers waarin we natte of droge bulk vervoeren.

Schrankladers

Daarnaast hebben we onlangs nog een aantal nieuwe Caterpillar schrankladers aan ons materieel toegevoegd. Twee van deze nieuwe schrankladers zijn voorzien van een overdruk unit. Hierdoor kan de machinist veilig in een stofvrijecabine kan werken. De schrankladers zetten we onder meer in bij het lossen van schepen in de overslag op verschillende locaties.

Onderstaand een aantal foto’s van het nieuwe materieel